haifaif

Stopp opp, og nyt!

Stopper du noen gang opp, og tenker over hvor heldig du er som har den jobben du har med barn? Nyter du øyeblikkene i hverdagen, og tenker over hvor mye som ligger i det du gjør? Javisst er det krevende, utfordrende og til tider utmattende. Men tenker du også over hva det gir deg, og ikke minst hva det gir barna?

Er du flink til å stoppe opp litt i hverdagen, og ta inn over deg hvor betydningsfull du er for så mange småtasser og deres foresatte? Har du tenkt på det at du for noen barn kanskje er den største tryggheten og omsorgspersonen deres?

Har du følt på hvordan barna kan gjøre deg sliten, utfordre deg og føle at du ikke mestrer noe, men så får du et blikk, et smil, en klem eller en annen slags liten tillitserklæring som gjør alt verdt det? At man av og til kan stå i utfordrende situasjoner med noen nesten hver eneste dag, men så er det en grunn til at du kommer tilbake og starter om igjen dag etter dag? Fordi det faktisk er verdt det, for den lille klemmen eller hvordan du ser det påvirker og hjelper barnet?

Noen ganger kan det være lett å surre seg inn i et nett av utfordringer og det at man er sliten. Men ikke glem å nyte hverdagsøyeblikkene. De er det veldig mange av. Husker du da i disse gode øyeblikkene å gi små tilbakemeldinger til barn og voksne rundt deg? Noen ganger er kanskje alt som skal til bare en «hai faif»?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email