Stavekort – 6 bokstaver

35.00kr

Informasjon:

Det å jobbe med rettskriving, staving og stavelser er et viktig arbeid, og det er fint å starte tidlig med dette. Det trenger ikke å gjøres bare ved å f.eksskrive tekster, det kan gjøres på så mange andre morsomme og lærerike måter også, som vekker engasjement og motivasjon.

Hvordan bruke opplegget?

Som alle andre opplegg vi har kan disse kortene brukes på uendelig mange måter – både inne i klasserom, men også ute i skolegård eller på tur. Poenget er at barna skal stave og skrive ordene som kortet viser. Vi har lagt ved bokstaver som kan klippes ut og lamineres, og som dermed kan legges på de ulike rutene på kortene. Et tips er å ha med lærertyggis, så bokstavene blir sittende fast. Et annet alternativ er å skrive bokstaver på klyper eller å bruke en whiteboard-tusj. Det beste er om du laminerer kortene også, så kan de brukes om og om igjen.

Vi har gode erfaringer med å bruke dette opplegget ute, og å kopiere dem i en litt større størrelse. Vi dele barna inn i grupper som skal løse sine ord fortest mulig. Kortene fordeles enten utover ute, eller så får gruppene hver sine kort. Bokstavene ligger i midten, og barna må avsted og hente riktige bokstaver til sine kort. Husk å ha med flere lapper av samme bokstav. Samarbeid og kommunikasjon er veldig viktig på gruppa.

Kombiner med andre stavekort: Ha ulike fokus når du gjør disse oppgavene, og de samme kortene kan brukes igjen og igjen. Blant annet har vi laget vokalene røde, slik at man kan jobbe med det. Plukk ut de kortene som passer til det du skal jobbe med. Det kan være ord med tre bokstaver, to stavelser, dobbeltkonsonant, vokaler, skj, kj-lyd osv, ting vi bruker på skolen ++. Her er det kun fantasien som setter stopper. Vi legger også vet et blankt kort med 3, 4, 5 og 6 bokstaver, så kan barna lage egne kort – enten til leken, eller så er det en fin aktivitet å bruke i klasserommet eller ute i grupper hvor barna får i oppdrag å finne ord på 4 bokstaver med dobbeltkonsonant osv.

Vi vil også nevne at dette er et fint, motiverende, lærerikt og morsomt opplegg for de barna som holder på å lære seg norsk.

Dette opplegget inneholder:

• Store og små bokstaver med røde vokaler
• 20 kort med ord på seks bokstaver
• Blankt kort med 6 bokstaver

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Stavekort – 6 bokstaver”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *